28 mars 2007

Myskoxe eller oxjärpar?

Dagens lunchmonolog (ofta väldigt underhållande att lyssna på) innehöll bl a detta: "vet ni om de fyra stora rovdjuren i Sverige - björn, lo, varg, järv... Apropå det, visst finns det sådana här.... MYKSOSKAR i Sverige, eller vad heter det?? Myyyyskoooxar, det är svårt att säga fort. Kan någon säga det fort? Vet ni, när jag säger myskoxar kommer jag alltid att tänka på oxjärpar, jag blandar alltid ihop dem!!" Vad säger ni om den associationsförmågan??

Idag har jag varit och fått mitt knä undersökt. Läkarna på vårdcentralen är ju fantastiska: Hmm... Är du säker på att du inte ramlat och slagit dig när det här började? Nähä... Ja, det skulle ju kunna vara menisken, låser det sig? Nähä... Jaså, du har haft meniskskada förut och det känns inte så? Hmm.... Brukar det bli svullet? Nähä, inte så mycket.... Gör det ont här då? Inte? Här då? Jaa.... Det verkar ju inte så instabilt... Jag skriver ut inflammationshämmande som du kan hämta direkt på apoteket. Ät det i tio dagar morgon och kväll. Så skickar jag en remiss till röntgen för att se att det inte är några skelettskador.... Och... Om du fortfarande har besvär efter röntgen så får vi nog skicka dig till ortopeden...

Vad som är fel med mitt knä? Har ingen aning faktiskt... Men kanske är det någon slags ledbandsinflammation eller muskelfäste, det har jag haft förut och det känns lite så. Undrar om magen kommer krascha nu av tabletterna, det fanns risk för det sa de på apoteket. Men om jag klarar Voltaren (och det fick jag ju mot höftinflammationen, inga problem) så skulle det nog gå bra. Har köpt lite ProViva utifall att magen behöver få lite hjälp på traven att hålla sig lugn.

Igår körde jag Random Hill på cykeln på gymmet. Samma som jag brukar köra, men guuud vad jobbigt det var, märks att man inte tränat så mycket sista veckan, och sovit för lite, och ätit för onyttigt! Nu blir det skärpning här... Tror jag... Vårruset är det ju inte så långt kvar till heller, hoppas jag kan springa till dess. Får väl cykla upp kondisen och hoppas på det bästa helt enkelt.

För det är ju ingen idé att oroa sig, det har jag ju lärt mig av min Worry Stone som jag köpte i Dublin. Helt underbar liten historia som går ut på att allt om man har gjort en massa synder och kommer hamna i helvetet till slut, så gör det inget, för där kommer man ha så fullt upp med att återse alla gamla kompisar att man inte kommer ha tid att oroa sig *fniss*

Nu har vi bestämt att vi ska måla om i köket också. Kanske till påsk när man är ledig några dagar. Grönt ska det nog bli. Vi är dock inte riktigt överens om vilken grön det ska vara... Men det löser sig nog, vad som helst är egentligen bättre än mörkgrått och sjukhusvitt! Nya möbler ska det också bli, och matta och gardiner. Snart kanske det rent utav ser ut som vi bor här! Om vi inte åker hemåt till påsk förstås. Måste ju godkänna syrrans soon-to-be sambo, hehe... Snabba ryck som vanligt, har inte ens hunnit träffa honom ännu ju.

Jösses, nu blev det visst mål i EM-kvalet tror jag, bäst att göra sambon sällskap!
Tjingeling!

Inga kommentarer: