27 december 2008

Inspiration, bitte!?!

Den stackars bloggen har blivit lidande pga min bristande inspiration den senaste tiden. Så har träningen. Men nu känns det bättre igen. Tror det beror på mer sömn och mindre arbete... Tog ett medellångt pass på ca 1,5 timmar idag, i minusgrader och tidvis dimma, med stavarna. Jätteskönt och uppfriskande, och nästan tio minuter snabbare än när jag gjorde samma pass som snabbast tidigare. Nu börjar jag nästan kunna föreställa mig att med mjölksyra i armarna staka längs målrakan i Mora!

Lite inspiration måste jag erkänna att det också har kommit från en bekant till mig. Som bestämt sig att åka Vasaloppet 2009 trots att han aldrig stått på skidor förut, förutom utför. För att bespara honom en dyr skidinvestering erbjöd jag honom att först låna mina gamla skidor (som jag numera är för lätt för) för att testa lite. Han funderade på saken, men det visade sig att han bestämt sig för att slå till på ett par egna direkt. En lördageftermiddag för några veckor sedan ringde han nämligen till sambon: "Hur får man i skidorna i pjäxorna?" Hmm... Ja.... Ni förstår...

Dagen efter berättade han att han ramlat typ sju gånger på de första femtio metrarna men att det sedan gått bättre, i allafall uppför. Om man kan anse att golfbanan i Linköping innehåller uppförsbackar... Trots sin stavlöpning börjar han inse att det nog kan bli svårare än han tänkt sig att åka 90 km på längden. Jag frågade honom om han inte funderat på att ta Öppet spår istället, men fick svaret att det "bara är för amatörer"... Så det så!

Men nu har jag som sagt i allafall fått en ny morot. Kan han så kan jag! Eller snarare, det vore väl själva sjutton om han skulle klara det och inte jag!! Alla morötter är bra morötter, så det så!

Inga kommentarer: