13 mars 2009

Fusk-klassiker!

Idag kom ett nyhetsbrev från En Svensk Klassiker. Det har tydligen beslutats att eftersom det är så många som kommer att få sin Klassiker "förstörd" för att de inte "hunnit" anmäla sig till Vätternrundan innan det blev fullt, så kommer en särskild runda att ordnas för 200 personer den 30 maj. Ja, stackars, stackars dem som inte på ett helt år hittat en enda stund då de kunnat anmäla sig till det riktiga loppet!! För det kom väl som en blixt från klar himmel att de skulle göra en Klassiker och var tvungna att ANMÄLA sig till loppen??

Om man väljer detta alternativ (som jag inte förstår varför det ens erbjuds), så borde man bara få kalla sig fusk-klassiker. Man behöver inte trängas med alla andra cyklister, det finns inga stopptider, man behöver inte ens ha klarat att skicka in en anmälan, de kommer ha följebil hela tiden, som servar dem och där man får ha en egen ryggsäck med grejer. HELT andra förutsättningar än på den riktiga rundan! Dessutom går man ju miste om hela upplevelsen som Vätternrundan faktiskt är!

Nä, inga gräddfils-lopp tack! Kanske kan man utnyttja det på Vasaloppet nästa år om man inte vill stå i första backen och trängas med 15 000 andra utan hellre vill vara själv i spåren, som då inte riskerar att åkas sönder. Bara att klaga på att man inte "hann" anmäla sig... Smidigt!

Inga kommentarer: