18 maj 2009

"Träningsläger"

I helgen har jag varit på träningsläger, visade det sig idag. Jag sprang 4 sek snabbare per kilometer än sist och typ tio sek snabbare per km än normalt, trots längre runda än sist, och med lägre puls. Det måste ju innebära att helgens upplägg var framgångsrik och borde provas fler gånger. Upplägget såg ut så här:

Tisdag: Mjukstart med morgonjoggning, därefter bowling och två starköl till fettrika fajitas på kvällen. Ca fem timmars sömn
Onsdag: Vilodag med ytterst sporadisk sömn natten till torsdag
Torsdag: Grillad kycklingfilé med pommes och rejält med dipsås, därefter en timmes promenad, följt av en folköl och sedan en sen kväll på SOF-området
Fredag: Efter endast fyra timmars sömn; en arbetsdag följt av disputationsfest till 23, snabbt ombyte hemma och därefter SOF igen fram till 02-hugget. Sov sedan nästan 6 timmar.
Lördag: Kårtege i solen, chips och kakor från Subway. Därefter hamburgare från Burger King, rejält med kaffe, trerätters sittning med tillhörande vin och snaps och en riktig helkväll på SOF. Kom hem halv fem på morgonen, sov sedan fyra timmar.
Söndag: Återhämtning på en filt i Trädgårdsföreningen några timmar, därefter cykeltur i sakta mak till barnkalas med mycket sötsaker och kaffe. Cykeln rullade hem igen nästan av sig själv, och lägret avslutades med en halv pizza i soffan. Följt av ca 6 timmars sömn.

Någon som kan förklara det geniala i detta upplägg? Känns ruskigt, ruskigt onyttigt (även om det var riktigt, riktigt kul!). Jag vill nog avråda från att sträva efter att göra detta ofta, hehe... Men det har faktiskt diskuterats på jogg.se vad exempelvis alkohol har för inverkan på formen och det finns ett antal personer som hävdar att de slagit pers två dagar efter en rejält blöt kväll. Känns dock lite vågat att ta till ett sånt här upplägg innan viktigare events ;-)

5 kommentarer:

Anna sa...

Åh så roligt vi ska ha innan alla lopp jag kommer att anmäla dig till!

Jona sa...

Mycket bra upplägg! Om du nu bara skippar träningen helt så kommer du komma i toppform direkt.

Jonas sa...

Jona? Jag är en klåpar

Anonym sa...

Jag tycker helgens upplägg var genialiskt! Låt oss göra om det, kanske redan 2019.

Animalin sa...

@Jonas: att jag inte upptäckt det tidigare, så hade jag sluppit tråkig grundträning :-)
@Anna: Du får allt anmäla dig själv också, nu när du vet vad som krävs för en formtoppning ;-)