24 september 2008

Lidingöfunderingar

Så här i kolhydratkoman på uppladdningens första dag gör jag inte så mycket annat än att sitta och fundera på sista-minuten-justeringar som kanske "gör stor skillnad". Att uppladdnings-mardrömmarna dessutom infunnit sig redan gör ju att tankarna inte är helt rediga alltid:

Vätska
Ska man ha vätskebälte?? Eller räcker det med vätskekontrollerna var 5-7 km? Kanske ett vätskearmband med bara en liten miniflaska för nödlägen? Fördelen är ju att man har ett förråd om det skulle behöva, nackdelen extra grejer som kan skava och irritera.

Musik
Har i princip bestämt att Ipoden ska få följa med. Men hur ska låtlistan se ut? Och var ska jag stoppa den lilla dyrgripen för att den ska vara minst i vägen och irritera (eller sladdarna snarare).

Gel
Kommer man behöva nödbränsle? Likabra kanske, men då börjar fickan på löpartightsen snart bli fulla av Ipod, telefon (för stegräknarens skull) och en-två gels... Babianrumpa??

Väder
Hur mycket ska man gardera sig? Jag hoppas på väder som tillåter endast en Icebreaker-tröja och inte kräver jacka, det blir så plastpåsigt om det skulle bli liiite varmare under loppet. Men hur snabbt kan man få tag på torra grejer efteråt så man inte börjar tokfrysa? Efter att ha studerat diverse forum har vi nog beslutat att skippa överdragsinlämningen och förlita oss på publikande släktingar.

Vader
Har blivit masserade i förebyggande syfte, men jag fick ju rejäla känningar efter Tjejmilen. Komper de krampa? Ska jag ormsalva dem innan, eller ta tigerbalsam? Eller hoppas på det bästa?

Upplägg
Ska man fega och ta det vääääldigt lugn första halvan för att sedan eventuellt ta ut stegen, eller ska man springa "så långt det går" och sedan börja krokna och få lov att gå mycket. Det finns ju trots allt vissa spärrtider man måste ta sig förbi, och i startled 7 är de faktiskt inte alltför väl tilltagna, om man t ex skulle få problem med krånglande mage eller så (inte för att jag brukar ha det, men man vet ju aldrig...)

Och största frågan av alla: Hur tusan ska det här gå????

1 kommentar:

Anonym sa...

Det ska gå bra! Hoppas jag hinner fram till Grönsta för att se dig gå imål.

Lycka till!