19 september 2008

Music is my way of thinking

Jag har en svart t-shirt med guldtryck, med samma text som rubriken på detta inlägg. Och nu tror jag att jag börjar kunna säga att jag lever efter den också.

Testade för första gången att springa med Ipod idag. Jag har undvikit det tidigare för att hörlurarna har en tendens att ramla ur mina öron och det är ju ett störningsmoment. Men de satt rätt hyfsat, åtminstone tills jag började bli ordentligt svettig. Hade satt ihop en spellista som skulle antas passa också, och det var ju helt kanon! Vilken motivationshöjare! Detta måste jag nog använda på Lidingöloppet, iallafall om jag hittar bättre hörlurar eller kommer på någon bättre anordning för att undvika sladdtrassel och hörlurar som trillar ur. Tips på bra modeller mottages tacksamt!

Nu tror jag i allafall att till och med jag skulle kunna klara att springa längre sträckor utan att tappa all motivation och bara tycka det är tråkigt. Måste testas igen på söndag!

4 kommentarer:

mismisimos sa...

Oj, menar du att man kan springa UTAN ipod alltså? :) Det har jag aldrig provat... Jag kör med originallurarna man får med, de passar mina öron hyfsat och har aldrig ramlat ur. När jag cyklar däremot har jag ett par Etymotic ER6 (http://www.dustin.se/pd_5010086536.aspx) som tar bort allt vindbrus eftersom de har små skumgummipluppar som man trycker in i öronen så det blir helt lufttätt (skumgummiplupparna får man som tillbehör men det är ju olika i olika öron vilka som passar bäst). De är lite obehagliga att ha i öronen, precis som öronproppar, men sitter som berget när de är på plats. Brukar stoppa ipoden i en liten ficka uppe på bröstet så behöver man inte ha långa sladdar som hänger och slänger och tyget är så tunt så att det går att navigera genom jag har en shuffle, dvs inget touch hjul. Har du lust att bjuda på musiktips? Jag kör med Leela James just nu, tycker generellt att det är roligare varje gång jag har något nytt att lyssna på.

Anonym sa...

Japp, musik ka det vara när man är ute och kutar. De vita orginallurarna funkar för mig, men jag föredrar ett par liknande diskreta svarta som jag köpt på teknikmagasinet för nästan inga pengar alls. Så att farbror inte blir rånad på sin fina Nano av Dagens Ungdom ute i spåret (vad dom nu skulle göra där och som om dom skulle hinna ikapp...). Hårdrock ska det vara när man springer. Eller Justin Timberlake.

Animalin sa...

Ujuj, de där hörlurarna var nog lite för dyra för min stil, Teknikmagasinet låter bättre tror jag... Funderar på såna där med öronkrokar :-) Eller en bättre lösning för själva Ipoden. Har ingen bröstficka på jackorna, men väl en sån där grej man kan ha på armen som jag fick nån gång, då kanske man kan fixa till sladdarna bättre så att de inte fastnar och drar ur lurarna ur öronen. Hårdrock är bra såklart, annars försöker jag göra en salig blandning av allt möjligt med passande takt (man måste ju kunna springa i takt med musiken!)

Anonym sa...

Jag har inga krav på att kunna springa i takt med musiken. Faktum är att jag ofta lyssnar på podradio när jag tränar. Ekots lördagsintervju är t.ex. lagom lång för en löprunda.